2015. május 4., hétfő

A beiratkozás és a diákigazolvány


Alíz a zenei meghallgatás után
Az áprilisi fejlemények Alíz iskolakezdése kapcsán. 


A "MAT" család örömmel olvasta április elején az általános iskola e-mailjét, mivel arról értesítették őket, hogy Alíz a zenei meghallgatáson megfelelt.

Az általános iskolába való beiratkozás hetén kapták meg az óvodai szakvéleményt, melyben javasolják Alíz szakértői bizottsági vizsgálatát.

Az óvodai szakvéleményen 3 lehetőség van felsorolva
javasolják a gyermek
a. felvételét, az általános iskola 1. évfolyamára
b. további óvodai nevelését
c. szakértői bizottsági vizsgálatát

Az általános iskolába való beiratkozás hetének elején telefonon érdeklődött Mariann, hogy a beiratkozásra készen lesz-e a szakértői vélemény. A válasz az volt,  hogy ha elkészül, akkor telefonon értesítenek és akkor nem fogják postázni, be lehet menni érte. A beiratkozás napján nem tudták magunkkal vinni a szakértői véleményt, mivel nem kapták kézhez.
Április 16-17. volt az iskolai beiratkozás napja. Mariann és Titusz április 16-án mentek beíratni kislányunkat a Liszt Ferenc Általános Iskolába.
A beiratkozáshoz szükséges az óvodai szakvélemény, a születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya. Két nyilatkozatot kell kitölteni, az egyik, hogy életvitelszerűen az állandó lakcímen, vagy a tartózkodási helyen laknak, a másik hogy mit tanuljon a gyermek erkölcstant, vagy hit- és erkölcstant. Kislányuk római katolikus templomban lett megkeresztelve, és ők szeretnék, hogy hit- és erkölcstant is tanuljon.


Nyíltnapon

Alíz esetében, ami fontos lenne az a szakértői vélemény, mely még nem készült el.
A beiratkozáskor odaadták a szakértői bizottságtól kapott "Előzetes vizsgálati véleményt", melyben az szerepel, hogy a bizottság a Tankerület/járási hivatalt értesíti és a kijelölhetőséget kéri.
Átadták továbbá  azoknak a szakvéleményeknek a  fénymásolatát is, melyek a szakértői bizottság részére a vizsgálathoz lettek elkészítve.
A beiratkozás alkalmával elhangzott, hogy felveszik Alízt. Meglátják?!
A "MAT" család azt szeretné, hogy kislányuk a B . osztályba kerüljön.


Alíz által készített képkirakós


Az Önkormányzat Okmányirodájában intézték a NEK azonosítós adatlapot, mely a diákigazolvány készítéséhez szükséges.

Május 27-én lesz az első szülői értekezlet az iskolában.

Szakértői vélemény után jövő héten telefonon fog Mariann ismét érdeklődni. És természetesen várják az iskola válaszát a felvételt illetően.


Próbanap
Naplórészlet

Április 27: Titusz boldogan mesélte, hogy aznap kapták az e-mailt az iskolából - Alízt felvették!!! ...A szakértői vélemény még ugyan továbbra is várat magára, de az is meglesz egyszer csak... S minden akadály elhárul...

Május első hete: Minden papír - kis késéssel ugyan -, de rendben megérkezett. Mariann elvitte az iskolába és megtudta, hogy Alíz az első bébe fog járni, úgy mint Vackor anno...

"Haja,
haja, hé!
Megnyílott az ELSŐ BÉ!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése